24

برگزاری نشست ستاد اقامه نماز در دانشگاه رازی

نشست ستاد اقامه نماز با حضور حجت‌الاسلام مولوی مدیر ستاد اقامه نماز استان کرمانشاه و دکتر احمدی ریاست دانشگاه رازی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه  رازی، نشست ستاد اقامه نماز، با حضور حجت‌الاسلام علی مولوی رئیس ستاد اقامه نماز استان، دکتر محمدنبی احمدی ریاست دانشگاه، مسئولان نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، معاون دانشجویی و جمعی از مدیران فرهنگی دانشگاه، 14 آبان ماه 1403 در سالن جلسات حوزه ریاست برگزار شد.

در این نشست، حجت‌الاسلام والمسلمین مولوی رئیس ستاد اقامه نماز استان کرمانشاه در سخنانی با اشاره به جایگاه و اهمیت نماز در قرآن، احادیث و روایات اظهار داشت: بیش از ۲۵۰ محور در قرآن کریم با موضوع نماز مطرح شده است.

وی در ادامه بیان کرد: در قرآن کریم کمتر از ۲۰ آیه در مورد امر به معروف و نهی از منکر و همچنین آیاتی در باب جهاد و شهادت داریم اما بیش از ۱۲۰ آیه به صورت مستقیم و بیش از ۹۰۰ آیه به صورت غیرمستقیم در مورد نماز داریم.

حجت‌الاسلام والمسلمین مولوی با بیان اینکه نماز فی نفسه و فی ذاته دارای عظمت، جایگاه و تعالی است، افزود: اولویت اول در جهان هستی، «توحید» و اولویت دوم «عبادت» است اما کامل‌ترین و جامع‌ترین مصداق عبادت، «نماز» است.

وی «عبادت» را فلسفه آفرینش دانست و افزود: امروز آنچه بازدارنده است؛ مردم و ملت ما هستند، دانشگاه رازی حدود ۱۳ هزار دانشجو، استاد و کارمند دارد که هر یک به مثابه یک انرژی هسته‌ای در بحث اشاعه و ترویج فرهنگ نماز به شمار می‌آیند و باید از این ظرفیت در ارتقاء معنویت استفاده کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین مولوی با بیان اینکه نماز بیش از ۴ هزار حد دارد، افزود: مقام معظم رهبری ۳۱ سال به بحث ترویج و توسعه فرهنگ نماز توجه داشتند و هر ساله در خصوص موضوع نماز پیام صادر نمودند.

وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر اشاعه فرهنگ نماز افزود: رهبر معظم انقلاب تاکید نمودند که از تمام ظرفیت هنر برای اشاعه فرهنگ نماز استفاده شود. امروز ابزار هنر و این ظرفیت‌ها دست چه کسانی است؟ آیا از کتب و ابزارهای لازم برای ترویج نماز استفاده شده است؟ آیا کارهایی مانند مختارنامه، ولایت عشق، فیلم امام علی(ع)، سلمان فارسی و... برای نماز نیز تهیه شده است؟

حجت‌الاسلام والمسلمین مولوی افزود: کار فرهنگی در حوزه نماز باید به گونه‌ای باشد که مخاطب به نماز احساس نیاز کند و اگر نماز از دستش رفت احساس خسارت و خسران کند.

وی شیوه‌ها و دعوت به نماز را بسیار حائز اهمیت دانست و افزود: دعوت چهره به چهره یکی از شیوه‌های مهم و اثرگذار برای دعوت به نماز است که به این مسئله باید توجه شود.

در ادامه دکتر محمدنبی احمدی رئیس دانشگاه رازی ضمن خیرمقدم به ریاست ستاد اقامه نماز استان، با یادآوری اهمیت نماز به عنوان یک فریضه الهی در سخنانی اظهار داشت: امروز برای اقناع نسل جوان نباید فقط به صحبت کردن اکتفا کنیم بلکه باید در عمل نشان دهیم و به عبارتی حرف ما به دل دانشجو بنشیند.

وی در ادامه بیان کرد: اخیرا سعادت دیدار حضرت آقا رهبر معظم انقلاب نصیب ما شد و در دیداری که با ایشان داشتیم، فرماندهان سپاه، بسیج و جمعی از مسئولان ارشد کشور نیز حضور داشتند و حضرت آقا بر خروجی و تاثیرگذاری کارها تاکید داشتند.

دکتر احمدی با بیان اینکه صحبت‌های ما برای نسل جوان باید جذاب، جدید و همراه با عمل باشد، افزود: برای جذب جوانان به مسجد و اشاعه فرهنگ نماز به ویژه نماز جماعت باید کارهای جدید و میدانی صورت بگیرد.

وی فاصله گرفتن از نماز و قرآن را علت بروز مصیبت و گرفتاری‌های جامعه دانست و یادآور شد: در بحث ترویج فرهنگ نماز و اشاعه این فریضه الهی باید چهره به چهره با اطرافیان صحبت کنیم.

رئیس دانشگاه با بیان اینکه رضایت خاطر خالق و معبود در مسیر تجلی عصاره آن یعنی نماز و قرآن حاصل می‌شود، تأکید کرد: در بحث کار فرهنگی و اشاعه فرهنگ نماز باید عملیاتی و در میدان کار کنیم، فرهنگ سازی کنیم و برای گرایش جوانان به مسجد و حضور در نماز اول وقت و جماعت از کارهای ترغیبی و تشویقی غافل نشویم.

دکتر احمدی همچنین تاکید کرد: ستاد اقامه نماز استان و ستاد اقامه نماز دانشگاه با هم‌اندیشی و هم‌افزایی هرچه بیشتر برای ترویج و اشاعه فرهنگ نماز تلاش کنند تا مساجد ما آباد شود، در این راستا اولویت‌بندی کارها و برنامه‌ها و اجرای آن به صورت منظم بسیار مهم است و ما باید در این مسیر میدان و فضا را برای کار عملیاتی تاثیر گذار ایجاد نماییم.

در این نشست، حجت‌الاسلام والمسلمین عباسی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، حجت‌الاسلام ترکاشوند معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، دکتر گوهری معاون دانشجویی و جمعی از مدیران فرهنگی دانشگاه حضور داشتند.


شناسه : 17895942