مسابقه سوالات قرآنی ( ویژه ماه مبارک رمضان )

بسم الله الرحمن الرحیم

شرکت کنندگان در مسابقه قرآنی همچون ادوار گذشته  لازم است نکات زیر را مورد توجه قرار دهند:

1.  کافی است گزینه صحیح سوالات را یادداشت نموده و به صورت یک عدد 30 رقمی در یک پیامک به شماره زیر ارسال نموده و همچنین لازم است در پیامک دیگری  نام و نام خانوادگی  و محل خدمت خود را به شماره همراه 09186259155 (پیمان کرمی) ارسال نمایید.(پیامک اول عدد ارسالی و پیامک دوم مشخصات و محل خدمت)

2. افرادی که  پاسخ صحیح را ارسال کنند در لیست قرعه کشی قرار خواهند گرفت

1. مهلت پاسخ گویی به سوالات و ارسال پاسخ ها از طریق پیامک  یا پیام رسان وات ساپ  به شماره ذکر شده  از ابتدای ماه مبارک رمضان ( چهارشنبه 25 فروردین ماه )تا پایان ماه مبارک رمضان ( چهار شنبه 22 اردیبهشت ماه)  می باشد.
  2. نتیجه قرعه کشی  و نحوه دریافت جوایز روز شنبه 25 اردیبهشت ماه در سایت حوزه 3 کارمندی اعلام خواهد شد.

با آرزوی موفقیت ، سلامتی و تندرستی برای شما عزیزان

معاونت فرهنگی و هنری حوزه 3 کارمندی دانشگاه های شهرستان کرمانشاه

*************************************************************************

سوال اول: در کدام آیه از جزء اول، از عمل انسان به «تجارت» تعبیر شده است؟

۱- آیه ۱۶ سوره بقره

۲- آیه ۴۸ سوره بقره

۳- آیه ۶۱ سوره بقره

سوال دوم: طبق کدام آیه از جزء دوم قرآن کریم، بیماران نباید در ماه رمضان روزه بگیرند؟

۱- آیه ۱۵۵ سوره بقره

۲- آیه ۱۷۷ سوره بقره

۳- آیه ۱۸۴ سوره بقره

سوال سوم: طولانی ترین آیه قرآن که در جزء سوم قرار دارد، درباره کدام گزینه سخن می گوید؟

۱-  شهادت صادقانه در دادگاه

۲- ثبت قراردادهای تجاری

۳- ادای امانت

سوال چهارم: در جزء چهارم، کدام آیه به تأثیر «محبت» در جذب افراد به دینداری اشاره دارد؟

۱- آیه ۱۵۹ سوره آل عمران

۲- آیه ۱۷۲ سوره آل عمران

۳- آیه ۱۳۴ سوره آل عمران

سوال پنجم: سوره نساء، تجارت حرام را به منزله کشتن انسانها می‌داند نشانی آن در کدام گزینه آمده است؟

۱- آیه ۲۹ سوره نساء

۲- آیه ۳۷ و ۳۸ سوره نساء

۳- آیه ۹۳ سوره نساء

سوال ششم: کدام آیه در جزء ششم اهمیت کار فعالان حوزه سلامت را نشان می‌دهد؟

۱- آیه ۳۰ سوره مائده

۲- آیه ۳۲ سوره مائده

۳- آیه ۵۸ سوره مائده

سوال هفتم: آیه ششم سوره انعام به کدام یک از علت‌های «نابودی نعمت‌ها» اشاره دارد؟

۱- کفر

۲- تکذیب

۳- گناه

سوال هشتم: کدام گزینه حاوی نکته‌ای از آیه ۱۲۵ سوره انعام است؟

۱- دور شدن ازسطح زمین باعث تنگی نفس است.

۲- گمراهی از مسیر خدا، پلیدی است.

۳- هر دو گزینه

سوال نهم: طبق آیه ۹۶ سوره اعراف کدام گزینه موجب باز شدن درهای برکت آسمان و زمین است؟

۱- اعتماد و صداقت

۲- ایمان و تقوای عمومی

۳- توکل به خدا

سوال دهم: غنائمی که از دشمن به مؤمنین می‌رسد دو ویژگی دارد که در جزء دهم آمده است، آن دو ویژگی چیست؟

۱- پاکیزه و حلال

۲- حلال و مطمئن

۳- سالم و بهداشتی

سوال یازدهم: طبق آیه شریفه ۱۰۳ سوره توبه، پرداخت زکات و صدقات چه نتیجه‌ای دارد؟

۱- قبولی نماز

۲- آرامش خاطر

۳- رشد و طهارت معنوی

سوال دوازدهم: در جزء دوازدهم کدام آیه بر این مطلب اشاره دارد که «علم و حکمت در سن بلوغ به یکی از پیامبران عطا شده است»؟

۱- آیه ۲۲ سوره یوسف

۲- آیه ۷۱ و ۷۲ سوره هود

۳- آیه ۸۶ سوره هود

سوال سیزدهم: آیه مبارکه ۵۵ یوسف چه ویژگی‌هایی را در کارگزاران اقتصادی لازم می‌داند؟

۱- مراقبت و امانت‌داری

۲- تخصص و دانش

۳- هر دو گزینه

سوال چهاردهم: کدام آیه از جزء چهاردهم نشانه خداپرستان واقعی را خوردن غذای حلال و پاکیزه و شکرگزاری نعمت می‌داند؟

۱- آیه ۱۸ سوره نحل

۲- آیه ۹ سوره حجر

۳- آیه ۱۱۴ سوره نحل

سوال پانزدهم: در کدام گزینه پرداخت نکردن حق مستمندان و ضایع کردن نعمت‌ها، برادری با شیطان معرفی شده است؟

۱-آیه ۸۸ سوره اسراء

۲- آیات ۲۶ و ۲۷ سوره اسراء

۳- آیات ۳۴ و ۳۵ سوره اسراء

سوال شانزدهم: کدام آیه از جزء شانزدهم «رطب تازه» را به عنوان اولین تغذیه مادر پس از تولد فرزند معرفی می‌کند؟

۱- آیه ۲۵ سوره مریم

۲- آیه ۵۸ سوره مریم

۳- هر دو گزینه

سوال هفدهم: کدام آیه در جزء هفدهم به ترازوی عدالت خدا در قیامت و دادن حق افراد به آنان اشاره دارد؟

۱- آیه ۵۶ سوره حج

۲- آیه ۴۷ سوره انبیاء

۳- آیه ۱۰۵ سوره انبیاء

سوال هجدهم: کدام آیه از جزء هجدهم به شکل معجزه‌آسا تمام مراحل رشد جنین را توصیف کرده است؟

۱- آیه ۵۸ سوره نور

۲- آیه ۳۱ سوره نور

۳- آیه ۱۴ سوره مؤمنون

سوال نوزدهم: در جزء نوزدهم کدام آیه بیان می‌کند ترازو باید دقیق باشد و نباید از جنس مشتری کاست؟

۱- آیه ۳۰ سوره فرقان

۲- آیه ۱۸۲ و ۱۸۳ سوره شعراء

۳- آیه ۸۰ سوره شعراء

سوال بیستم: در جزء بیستم کدام آیه نشان می‌دهد که شب برای استراحت و آرامش قرار داده شده است؟

۱- آیه ۸۶ سوره قصص

۲- آیه ۸۶ سوره نمل

۳- آیه ۷۱ سوره قصص

سوال بیست و یکم: در کدام آیه از جزء بیست و یکم اشاره شده است که همسران حاکمان اسلامی باید زهد بیشتری داشته باشند؟

۱- آیه ۲۸ سوره احزاب

۲- آیه ۲۱ سوره احزاب

۳- آیه ۶ سوره احزاب

سوال بیست و دوم: کدام آیه در جزء بیست و دوم بیان می‌کند «عاقبت مکر دشمن به خودش باز می‌گردد»؟

۱- آیه ۵۳ سوره احزاب

۲- آیه ۳۳ سوره سبأ

۳- آیه ۴۳ سوره فاطر

سوال بیست و سوم: در کدام آیه از جزء بیست و سوم به مرکب‌هایی شبیه کشتی (سفینه‌های فضایی، هواپیما و خودروهای مدرن) شاره شده است؟

۱- آیه ۴۲ سوره یس

۲- آیه ۷۲ سوره یس

۳- آیه ۴۲ سوره ص

سوال بیست و چهارم: در کدام آیه از آیات جزء بیست و چهارم منشأ انسان از خاک دانسته شده است؟

۱- آیه ۶۷ سوره غافر

۲- آیه ۴۹ سوره زمر

۳- هر دو گزینه

سوال بیست و پنجم: در کدام آیه از جزء بیست و پنجم خداوند متعال، پیامبر (ص) را بر اجرای عدالت مأمور کرده است؟

۱- آیه ۴۰ سوره شوری

۲- آیه ۱۵ سوره شوری

۳- آیه ۵ سوره زخرف

سوال بیست و ششم: در کدام گزینه «غذاخوردن مانند چهارپایان» یکی از ویژگی‌های کافران شمرده شده است؟

۱- آیه ۱۵ سوره احقاف

۲- آیه ۱۲ سوره فتح

۳- آیه ۱۲ سوره محمد(ص)

سوال بیست و هفتم: کدام سوره از جزء بیست و هفتم به این مفهوم اشاره دارد که «انسان در قیامت، حاصل سعی و تلاش خود را خواهد دید و تنها عملش برای او سودمند است.»؟

۱- سوره مبارکه قمر

۲-سوره مبارکه نجم

۳- سوره مبارکه طور

سوال بیست و هشتم: کدام آیه از جزء بیست و هشتم یکی از نشانه‌های رستگاران را ایثار و محبت قلبی به برادران دینی می‌داند؟

۱- آیه ۱۰ سوره جمعه

۲- آیه ۲۲ سوره مجادله

۳- آیه ۹ سوره حشر

سوال بیست و نهم: طبق آیات سوره مبارکه نوح در جزء بیست و نهم، عامل افزایش نعمت و مال و فرزند چیست؟

۱- کار و تلاش بیشتر

۲- سرمایه گذاری برای آینده

۳- طلب آمرزش و ترک گناه

سوال سی‌ام : قرآن کریم در کدام سوره از جزء سی‌ام فرمان می‌دهد که به [کیفیت و سلامت] غذای خود دقت کنیم؟

۱- سوره مبارکه فجر

۲- سوره مبارکه عبس